2008/01/23

Az ixelés hagyományai

Először is ezt:



Aztán azt, hogy a magyar néptánc és népzene egy k*rva jó dolog. Nem t'om ti, hogy vagytok vele, de amikor az ember látja a csoffadt és punnyadt külföldi népeket drum and bass bulikon lagymatagon ide oda dülüngélni, akkor jön rá, hogy a magyar tényleg tud táncolni, bulizni, mulatni. Aki otthon van a 170 BPM feletti tört droidkodásban annak ismerős az ixelős tánc. (Akinek nem, annak csak annyit, hogy a ma ekin pörgő 15-20 évesek úgy tolják a dnb-re, hogy ixelnek a lábukkal, ide oda keresztbe dobálják, mer az "menő")
Eme videóról nem derül ki, hogy tényfeltáró akar lenni, de aki egy kicsit is szemfüles észreveheti, hogy az ixelés a vérünkben van. Tényleg nem csodálkozom azon, amikor a külföldi dnb dj idejön, majd szabályosan bokán fossa magát, amikor meglátja az egyszerre ixelő tömegeket. Máshol csak punnyadt nyugdíjasmenet jut nekik. De az is lehet, hogy külföldön már nem is annyira menő dnb-re pörögni..

4 megjegyzés:

Jung-C írta...

És az érdekel téged, ha sógoréknál már nem menő a dnb? Engem nem igazán. Mikor megyünk bulizgatni?

Unknown írta...

Nagyon is menő náluk! (legalábbis én Ausztria, St. Pölten részére gondolok most!)
Ha elmész egy buliba (pl: Villaparty), akkor tuti, hogy a pincében d'n'b-t és breakbeatet fogsz hallani! de olyat...bokafosás tuti! :) és mindenhol a Campuson is...elmész péntek este az ablakok alatt és meghalsz, mert olyan zenék jönnek mindenhonnan, hogy hujj! Ixelni persze nem nagyon tudnak :p :D

Unknown írta...

Jajj, de utálom magyarázni magamat.

Szóval. 1995-től iszonyat nagy lett a dnb scene. De azóta sokan kiégtek belőle, mert volt egy időszak 1999 környékén, amikor rohadt sok dj ráállt az ilyen anyabaszós "meghaltok mind" dnb-re. Örjöngés, állatkodás, ez ment a bulikon. Tény, hogy ez még mindig az egyik legnépszerűbb tánczene a világon, de a régi közönségnek szinte már csak a tizede található meg a bulikon. A többi meg... Láttad Szigeten, nem?:)
Szerencsére a breakbeat meg nem lett anyira proli.
Ez volt a hip hoppal, ez volt a technoval, ez volt a trance-el és ez lesz a breakbeattel is.

Unknown írta...

Jajj, de utálom magyarázni magamat.
Csak mondtam, hogy itt mi van, mert nem hiszem, hogy sokan tudnák.
Én csak élvezem, mert pont hogy EZ kellene Mo-ra is. Lehet, hogy vannak ilyen bulik, de a tendencia az, hogy a legtöbb olyan, mint ahogyan "láttad Szigeten, nem?:)".
Én csak irigykedem az osztrákokra, a st.pölteniekre, magamra, mert 2 nap és vége. És EZ is az, amit szeretnék hazavinni. :)