2007/11/20

iWiW üzenőfal

Régen sem volt a színvonal az egekben, de most aztán.. A legdurvább, hogy az iWiW olyan embereket is odacsalt a gépek és az internet elé, akiknek fingjuk sincs, hogy is működik az egész. És itt most nem technikai vonatkozásokban tessék gondolkodni.
Az ember miért olvasná az iWiW üzenőfalat? Hogy közérdekű információkat szerezzen, ami nagyjából mindenkinek szólhat így vagy úgy. Valakinek kell munka, segítség, lesz egy baromi jó buli, amit szerveztünk, gyertek el, stb. Szóval sokkalta jobban használható "hirdetésre", mint az iWiW ide vonatkozó fórumai.

Még az olyan üzenetek is simán beleférnek, hogy "bocsi, egy hétig külföldön leszek, nem vagyok elérhető" vagy "találtunk kettő kiskutyát, nálam lehet érdeklődni örökbefogadás céljából". Ha van iwiw meghívód, okés, azt is kürtöld szét a világban. Vicceket linkelni is okés, menjen csak, ha tényleg jó. Semmi baj nem lenne ezekkel az üzenetekkel, hiszen erre találták ki ezt az egész rendszert. Persze mindent csak mértékkel.

De. Amikor azt olvasom, hogy "XD" és ennyi, akkó' azt így hogy? Vagy, hogy "mennyire bebasztunk a tegnap este:)", örülök, hogy jól szórakoztatok, de ha már engem nem hívtatok meg, akkor nem tudom élvezni a másnaposságodat. Vagy "Beidézek egy dalszöveget, mert ez annyira, de annyira, áááhhh!", amit ha nem ismersz, akkor k*rvára meg vagy lőve és semmit sem ér zene nélkül. Mindezt persze egymás után háromszor, mert három dalnak is megtaláltad a dalszövegét. Gratulálok, örülök, hogy van még egy aktív felhasználója valamelyik lyrics oldalnak.

Az a kedvencem, amikor elkezdenek chatelni az üzenőfalon. Van msn, van yahoo, van skype, van google, van myspace, van icq, van miranda, van irc és még sorolhatnám hány ingyenes messenger program áll rendelkezésre, sőt van belső levelezési rendszere az iwiwnek! A millió e-mail szolgáltatóról meg nem is beszélve, bárhol létrehozhattok levelezési listát! Minden adott, hogy ott beszéljétek meg a dolgaitokat, hogy ott beszéljétek meg azt, amit egyébként is elintéztek msn-en, csak olyan hülyék vagytok, hogy nem bírtok leállni és telefossátok az üzenőfalat a szemetetekkel!

Ha továbbküldesz egy levelet, ami már a 16. század óta úton van és maga Julianus írta a saját vérével, akkor kérlek, most szakítsd meg a láncot! Őszintén érdekel miféle orbitális katasztrófa fogja érni az emberiséget, de legfőképp engem, mert már annyi ilyen szarságot kaptam és nem küldtem tovább, hogy Damoklész kardja tuti lesújt rám. Arra sem ártana figyelni, hogy a továbbküldött információk előbb utóbb elévülnek. Emlékeztek arra a sok kutya kölyökre, akiket lehet, hogy még örökbe akarnak fogadni egyesek, mert a levél még mindig terjed? Már akkoriban annyi ideig ment a levél, hogy szerintem már rég felnőttek azok a dögök, ha nem valami menhelyen végezték azóta (szegények).

Ha ismét kapsz olyan értesítést, hogy van egy új vírus - ami e-mailben terjed és ha megnyitod, akkor kampó - a teendők a következők. 1. Használj gmailt freemail helyett! 2. Ne nyiss meg minden szart! Tudom, nagy a kísértés, de megkérdezném. Az igazi papír leveleket is kibontod, ha látod, hogy ez baromira nem neked szól? (Nem, nem akarom tudni! Papapa...) 3. Használj megbízható antivírus programot, sok ingyenes verzió van a neten, bizony! És lehet őket frissíteni is, szinte óráról órára! 4. Használj tűzfalat! Lásd 3. pont! 5. Használd ezeket körültekintően! Ha nem érted őket, akkor se búsulj, sok magyar fordítás áll rendelkezésedre! 6. Mindig készíts biztonsági másolatokat a legfontosabb adataidról, munkáidról! Ha betartod ezt a hat szabályt, akkor nem kell állandóan továbbküldözgetned a sok vírus reportot! Vagy ha ennyire el akarod küldeni, akkor küldjed inkább azoknak a programozóknak, akik ezeket az antivir programokat csinálják, segítsd a munkájukat!

Az iskoládban/munkahelyeden/közértben/bankban/postán van üzenőfal? Igen? Mit látsz rajta? Szoktál rá vicceket, dalszövegeket, "továbbküldős" leveleket ragasztani? Ha igen, akkor kérlek jelentkezz nálam egy irgalmatlan erősségű nyakasra.

Ha van egy baromi jó vicced, videód, buli tipped, akkor osszad meg másokkal! De inkább indíts egy blogot, oda azt rakhatsz ki, amit akarsz és ha jól csinálod még olvasni is fognak néhányan. Most úgy tűnhet, hogy az én értelmezésemben csak egy porosz beállítottságú üzenőfal működhet helyesen. És nem.

Most pedig szúrópróbaszerűen jöjjön néhány bejegyzés a közelmúltból:

Figyelem! Új vírus a láthatáron!
Ha egy olyan E-mailt kapsz azzal a címmel, hogy "Élet szép".pps
semmiképp se nyisd ki...!!!
Sőt azonnal töröld ki!!!
Ez egy új vírus ami szombat óta van jelen. Ezt a figyelmeztetést
v alaki közvetlenül a Microsoft-tól és a Norton-tól kapta. Az Aol már
próbálta kitörölni, letíltani, de az antivírus szoftverek
képtelenek elpusztítani...!!!!
Ha kinyitod mindent elveszíthetsz a PC-dről, és a küldő személynek
hozzáférése lesz a nevedhez, e-mailjaidhez, jelszavaidhoz.
Tedd ki az üzenő faladra, hogy mindtöbben értesülhessenek a veszél

Mit mondtam a vírusokról?!

Porseszkám!
Tessék meggyógyulni gyorsba, mert indul a rákendról mindjárt!

valaki adjon már végre vért ennek a 29. hétre született kisfiúnak, különben még hat év múlva is olvasgathatjuk ezt a beírást. kösz.

Végre egy értelmes fricska.

Dd Hajrá Pisti!!! Ollózta legalább? Ibrahimovic csere volt?

Meccset otthon, kocsmában, stadionban, fórumon, chat-en, de nem itt!

BRAZIL!!!! Azt nekem is küld el plíííz!!!köcce

Attesz,Erna,Csééé!!
Látom ti is ott voltatok Studioban N.W-n

Ilyenkor kell levelet írni a másiknak.

Exnek:

This is the end you know
Lady, the plans we had went all wrong
We ain't nothing but fight and shout and tears

We got to a point I can't stand
I've had it to the limit; I can't be your man
I ain't more than a minute away from walking

We can't cry the pain away
We can't find a need to stay
I slowly realized there's nothing on our side

Out of my life, Out of my mind
Out of the tears that we can?t deny
We need to swallow all our pride
And leave this mess behind
Out of my head, Out of my bed
Out of the dreams we had, they're bad
Tell them it's me who made you sad
Tell them the fairytale gone bad

Another night and I bleed
They all make mistakes and so did we
But we did something we can never turn back right

Find a new one to fool
Leave and don't look back. I won't follow
We have nothing left. It's the end of our time

We can't cry the pain away
We can't find a need to stay
There's no more rabbits in my hat to make things right

Out of my life, Out of my mind
Out of the tears we can?t deny
We need to swallow all our pride
And leave *THIS mess behind
Out of my head, Out of my bed
Out of the dreams we had, they're bad
Tell them it's me who made you sad
Tell them the fairytale gone bad

Senkit sem érdekel, hogy szakítottatok, ilyen formában legalább is tuti. Add elő neki élőben, úgy erősebbet döf a tőr, így csak szánalmas!

Ennyit erről. Gyerekek, csak egy kicsit használjátok már arra azt a rohadt üzenőfalat, amire való! Köszönöm!

8 megjegyzés:

koritsuaa írta...

Andrispajtás!
Kicsit toleránsabban, nem mindenki olyan okos mint Te, meg sokaknak nincs életük :)

Unknown írta...

Akinek nem inge...;)

Névtelen írta...

Tökéletesen egyet értek! A politikai megnyilvánulásokat kihagytad... :S

Névtelen írta...

Így van, jóféle politika, a kisgyerek szegény, akinek vér kell, már a harmadik sor uitán eszembe jutott, és ne feledkezzünk meg az egyéb HOAX-okról. Danone-Győr, soroksári cián, körlevél Jézustól, aláíírás, hogy kijussunk az EB-re...

Nagy az Isten állatkertje, és kicsi a kerítés.

Amúgy érdekes, van IWIW-en négyszázegypár ismerősöm, vajh miért nem tartom közülük cirka 380-nal a kapcsolatot?

Mert pont olyanok, amilyenek az üzenőfalon is.

Amúgy kicsit visszavehetnél Te is magadból, faszt se érdekli a Brushymuzik! :) XD

Unknown írta...

Jah, igazad van Bence, amennyit én szoktam használni az üzenőfalat. Kettőhavonta szétfloodolom az egy-egy beírásommal.:)

Unknown írta...

Most látom, hogy bugos a rendszer. Amikor betűtípust váltok, akkor kiragad mondatöredékeket és máshova csapja őket. Javítva minden hiba, későbbiekben majd figyelmesebb leszek.

Unknown írta...

Szia Ricsárd! ez tetszik! tök igaz, de az baj, ha a Malacomnak küldök egy pupit? (csak hetente eccer) küldök neked is pupit! rííícsáááárd:P
aláírásorsiadilisebbik:P

Unknown írta...

Köszi a puszit, Malacodnak meg küldjél báz, ha ez a szíved vágya:D