2007/10/24

Freestylers @ MySpace

Ha nyusziszkúl breakbeatről beszélünk, akkor nem titkoltan A Freestylers az egyik nagy kedvencem. Igaz, az utóbbi években egy kicsit megkopott a fényük és zeneileg is megfáradtak, de az első zseniális majd az azt követő második fantasztikus (iszonyatosan, odabaszósan kurva jó zenei alapvetést) albumot senki nem veheti el tőlük. Jártamban keltemben épphogy nem a myspace oldalukat nézegettem és találtam néhány fincsi dolgot.

1. "For all those cluless fuckers out there, we should not be confused with the group "bombfunk mcs" who happened to make a song called "freestyler". It's pissed me off for the past 8 years. Hopefully that'll put the record straight......thank you." Szabadfordításban arról van szó, hogy kurvára be vannak rágva a Bombfunk Mc's nevezetű tévedésre, egész pontosan a "Freestylers" dalukra, ami egy ideig nagy szám volt, de aztán annak rendje és módja szerint kifújtak. BBence mesélte, hogy még annó a zéplusszon (Z+, a magyar zenei csatorna? Valaki? He? Na ugye! Vicces sztori az is, mondták, hogy megmaradnak magyarnak és függetlennek, aztán jött a német szörnyeteg, a VIVA és lettek VIVA+, most meg már csak VIVA. Fasza, hiába volt ugyanilyen szar már akkor is, de legalább a miénk volt:) volt ilyen kívánságműsor vagy mittomén és egy srác kért volna valamit a Freestylers-től, erre az a bégető balfasz, balek Balázs ilyet szól: "Nem a Bombfunk Mc's-től a freestylers-re gondoltál?" Geci, ez hülye, nem bazmeg, nem arra gondolt!

2. Van Krafty Kutsnak egy nagyon jó kis albuma, a Freakshow. Nagyjából a Freestylers always happy-always tough, ugrálós, cirkuszi breakbeat muzsikáját viszi tovább hangzásban. Azon volt egy iszonyatosan gyatra majomkodós, mtv-s, műfekás hip hop szám a There They Go. Tudod, ilyen műfekás, mi vagyunk a délvidéki bulizós köcsögök életérzés, amire a sok póré beindul és keménynek érzi magát, ha ő is műfekának öltözhet az iskolában. (Nem, nem vagyok rasszista, de ettől a bevállalt majomkodástól hányingerem van, ez a hip hop megerőszakolása!) Szóval volt ez a baklövése Krafty Kuts-nak, hát mit lehetett vele csinálni? Mash up! Igen, ismét mash up! Mégpedig a Freestylers - I Feel Love dalának a zenéjére megy Krafty Kuts-tól a There They Go szövege. Jól sikerült határozottan, de néhol még így is érződik, a TTG gyengesége. Dynamite Love néven fut a mash up a myspace-es lejátszóban, utalva Mc Dynamite-ra, aki az eredetiben és természetesen ebben is küldte a szöveget (Bocsáss meg, de hülyének nézlek:).
Megjegyzés: Azért az durva, hogy egy, mondhatni legendás Mc, aki még annó Roni Size drum and bass guru mellett lett világhírű, mostanában ilyen szarokkal akar még nagyobb közönséget meghódítani. Már a Need For Speed: Carbon játékban is volt kettő száma, amitől szabályosan hányigert kaptam (Na jó, az egyiknek fasza volt a zenei alapja...).

3. Van egy minimix is a dalok közt, ez régen "Radio 1 minimix" néven futott, most más néven megy, ez lenne a "A Different Story E..." Az" E" után még lenne valami, de nem írja ki én meg nem tudok gondolatot olvasni. Csak így "E..." Napirajzosan, haggyadaszt.
Igazság szerint elbasztam, mert ez a minimix nem az, amit régen hallani lehetett. Csak úgy indult. De ez is kurva jó! Szóval érdemes meghallgatni. 5 percben 30-40 dal. Király!
Ha meg már ott vagy és idáig eljutottál, akkor hallgasd meg a Push Up-ot is, ami meg odabaszósan a legjobb a buzisan éneklős zenék ranglistáján, képes még a királyt is letaszítani a trónjáról, ami meg ugye egyértelműen a Bee Gees - Stayin' Alive-ja lenne!

LINK:

Freestylers @ MySpace

Nincsenek megjegyzések: