2007/10/29

This and That

Nem tudom, hogy vagytok vele, de nem saját gép előtt ülni és dolgozni, blogolni, játszani valahogy baromira idegen érzéseket tud kiváltani a jóérzésű geekből. Nincs az a tipikus megszokott szag, látvány, a szék sem kényelmes, nem úgy kattog a gép, ahogy otthon, szóval kész rémálom. A barátnőm laptopja előtt hasalva is ilyen érzések gyötörnek, pedig aranyos kis masina ez, de semmi pénzért nem cserélném le érte a jó öreg veterán konfigomat. Sűrítve, összecsapva, kényelmetlen hason gépelésből csak ennyire futja tőlem, majd ha ismét hazai pályán leszek, akkor majd megerőltetem magamat.

1.

Emlékeztek még arra a nagyon tuti kis Citroen (Bocsi, így is sikerült...) reklámra, amikor a verda egy autobot volt beépített boogie programmal? Átalakult a gépkocsi egy kvázi Transformer óriás robottá és elkezdte rázni a fém csülkeit. Itt van egy másik verzióban, csak kicsit oldtimerre vették a figurát, a végén nyikkan is egyet a szerencsétlen.

2. Eger városában láttam egy srácot, aki festékszórókkal és egy elég kreatív hozzáállással sorban gyártotta az iszonyat hangulatos retro futuro festményeit. Szzz-ssszzz és már is készen volt a retro űrhalus kép. Ezen oldal is ilyesmikkel foglalkozna, rajta egy egyperces videóval, ami bemutatja, hogyan is kell a nagy adag tehetséget és a festékszórót helyesen használni. (Igen, ez nektek szólt csicska tagger kotványok! A faszt érdekli a buzeráns műfeka territory war imitációtok!)
link

3. Na ez beteg. Néhány elvetemült bevásárolt a piacon és elkezdtek zenélni. "Répa, retek mogyoró, korán reggel ritkán rikkant a rigó."Répa, retek, káposzta, tök, padlizsán, meg minden, ami zöldség. Ha még mindig nem esett volna le akkor egy olyan zenekarrol beszélek, akik zöldségeken játszanak. Persze nem kell komoly dallamokra számítani, bár a répa-furulyának határozottan baró a hangja. Zenéjük inkább pattogó ritmusokból és elbaszott kísérleti nyuszmátolásból áll, abból is a közepesen jó fajtát képviselik. Azért egész viccesek és tényleg érdekes ez az organikus hangzás Bécsből. Ők lennének a Vegetable Orchestra.
link

4.

A fenti videónak valószínűleg elbasztam az átméretezését, hiába, no nem fog most az agyam. A lényeg: Prodigy - Climbatize, kurva magas fps-ben leforgatott filmfelvételek lassítva lejátszva. Ahogy szétdurrannak a lufik és szinte látjuk a vízcseppeket az már maga egy akkora fless, hogy hátast dob mindenki, de amikor eldördül a shoti és látni az izzó sörét darabkákat a levegőben... Na az egy bullet time alázás! (Hé Mátrix trilógia! Még mindig szar vagy!)

5. A Star Wars világa hihetetlenül nagyra és részletgazdagra duzzadt az elmúlt harminc évben, nincs ember, aki kívülről fújná a regényeket, játékokat és a kapcsolódó anyagokat. (Pedig van, de hát ez már túl félelmetes, hogy egy olyan átlag halandó, mint én felfoghassa ép elmével.) Ezért jött létre a Star Wars Wikipedia, ahol megtalálhatsz mindent, ami sztár wórsz. Mindent. Külön gratula a névadónak, rég röhögtem ennyit, mint, amikor először meghallottam, pedig nem is vicces a név...

Wookieepedia

Nincsenek megjegyzések: