2007/11/04

Otthon ismét

INTRO - Ismét a megszokott székben, ismét a megszokott zúgás, ismét a megszokott hátfájós pózban írhatom a tök jelentéktelen kis blogocskámat, amit tudomásom szerint eddig 5 ember (sem) olvasott. Persze rajtam kívül.

Kaptam néhány levelet...

A hétvégi ipari mennyiségű káposzta gyalulás is meghozta a gyümölcsét, mert lett jó sok savanyúság, amit majd tök jó lesz benyomni télen a nokejlihöz vagy csak úgy magában. Persze én gyalultam és persze mikor reszelem le az ujjamat? Hát nem a munka végén?! Most a bal kezem középső ujjának a vége lájtosan hiányzik. Helyette van egy elegánsan rothadó sebhely, aminek a széle sárgás fehér árnyalatokban pompázik a sok sebhintőportól. Rohadt nehéz úgy gépelni, hogy állandóan figyelned kell a bal kezedre középső ujjára, mert tud ám fájni ez a kicsi, de annál zavaróbb kis pont.
Tele vagyok mindenféle ötlettel, hogy miről is irkáljak ide, most gyorsba nyomok egy ömlesztést, aztán majd szépen nekiállok a nagyobb írásoknak, mert a látszat ellenére, nem csak youtube-ból áll az életem. (Pedig én soha életemben nem youtube-oztam, csak mostanában találtam néhány finomságot.)

ART WORK - Van egy ilyen oldal, hogy art-work.hu. Tulajdonképpen mondhatjuk ezt a deviantart.com magyar verziójának is és egyből fel is merül a kérdés, hogy akkor még is minek regeljek ide?

1. Mert ez magyar és tök kellemes az egész oldal kinézete.
2. Eddig csak normális arcokkal találkoztam az oldalon, akik mind kedvesek, segítőkészek és elhalmoznak jó sok építő kritikával, ami azért nagyon hasznos dolog tud lenni. Persze ez nem szól azoknak, akik mindent jobban tudnak másoknál. (Tévedésben vannak, mert én tudok mindent jobban másoknál.)
3. Sok jó fotót, grafikát, meg vizuális orgazmumusokat láthatsz az oldalon, tehát, ha ilyen eye candy-kre izgulsz, akkor nyomás. A linkek közt figyel bal izé jobb oldalon, de azért segítek neked.

LINK:

Art Work - több mint kép, alkotás

Brushy - ez meg itten az én galériám, mindenféle csudijó képpel

M.A.G.U.S. - Az utóbbi években próbáltam felgöngyölíteni a legsikeresebb magyar szerepjátékkal kapcsolatos requiem utolsó darabjait, idáig sikertelenül. Mert mindig vannak új és új részletek, szereplők, események. Röviden annyiról szól a történet, hogy volt a M.A.G.U.S. szerepjáték, tele volt hibákkal a rendszere, de sokan szerették és szépen lassan ki is lett volna minden javítva, amikor hirtelen (na jó, ez így nem igaz... nem hirtelen, hanem már az elején lehetett érezni) a készítők úgy ahogy van szartak az egészre, a szerelemből üzlet, az üzletből pénz, a pénzből összeveszések, az összeveszésekből balhék, a balhékból jogi perek, a jogi perekből meg kurva nagy égés, tökölés lett. A közönség részéről pedig csalódás. Hiába no, magyarok vagyunk. A mágus lassan 17 éves történetéből nagyjából 6 év volt aktív, a többi meg fél lábbal a sírban vergődés és jogi perek, meg sárdobálás.

A KIVÁLASZTOTTAK - De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megtaláltam azt a rajongói alkotást, ami minden igazi kocka szívét megdobogtatja! AZ egyetlen és igazi M.A.G.U.S. filmet "A kiválasztottakat". Ez a durván félórás alkotás olyan szívet melengetően rossz és szeretnivaló, hogy mindenkinek kötelező lenne megnéznie! Technikailag majdnem nulla (barók a varázslatok, a vége meg bibliai pillanat), iszonyat logikai hibák vannak benne, a párbeszédek frenetikusan szarok néhol (szöveg: Gáspár András, ennyit az írói "tehetségéről"...), a színészi játék, mint olyan nem létezik, akarom mondani van, de iszonyatosan túljátszott és izzadság szagú. De! És van De!
Valahol működik az egész, alkotássá áll össze, nézhető és ÉLVEZETES! Eskü, sokkalta rosszabbra számítottam, de még is, van benne valami, ami szerethetővé teszi az alkotást, egy olyan gyöngyszemmé, ami bebizonyítja mindenkinek, hogy a szerepjáték szeretete és a rajongók hűsége egyáltalán nem lebecsülendő erő! Le a kalappal!

A toroni mágust játszó srác pedig néhol akkorákat alakít, hogy az simán veri a Barátok közt szintjét!

LINK - A kiválasztottak film letöltése

CGI FILM - Ha már filmezünk, akkor mindenkinek ajánlom ezt a kettő kis jutyúbos szösszenetet. Az első egy hihetetlenül kis hangulatos cgi stílusgyakorlat. Adva van néhány élő felvétel fákról, virágokról, levelekről, ágakról, növényekről, amikre utólag rárajzoltak mindenféle cgi nyünyükét, tátogatót, csápos szuszkákat és egy kettő egyszerrepislantó nézegetőt. Baromi jó hangulat, amit tökéletes zene és technika támogat.
Eztán után kétszer is meggondolod, hogy leszakíts egy levelet a fáról!





FLOW - Ha már pc meg ilyenek, akkor itt ez a kedves kis gyöngyszem a Flow. Szigorúan maradunk kettő dimenzióban, minimális design és kőprofi kidolgozottság, a hangulat meg hihetetlenül éteri és absztrakt. Van egy kis lény, ez lennél te. Egyszerű vagy mint a kő, van farkad, minimális csápod, meg szád. Úszol egy végtelen óceánban, ahol sok más kis lényecske van, akikre vadászhatsz vagy ők vadásznak rád.


Miközben megeszed őket folyamatosan fejlődsz, átalakulsz, egyre nagyobb és erősebb leszel. Ennyi. A játék erről szól, légy te a csúcs ragadozó az ősócán végtelen mélységeiben. Aki nem hiszi járjon utána. Baromi nagy fless, Playstation 3-ra is megjelent, elnézve a bemutatót nem lehet egyszerű full HD-ben és 5.1-ben tolni az evolúciót.

LINK:

Flow - a hivatalos oldal

Flow - A PS3 verzió

BÜNTETÉS - A végére egy kihagyhatatlan remekmű. Csak kulcsszavakat mondok. CGI, hobby filmezés, közel egy év, Hybrid zenéje, zenére szinkronizálás, táncoló robotok. Ez egy iszonyatosan büntető alkotás, kattint, néz, ámul, megköszöni nekem!

ON..



Nincsenek megjegyzések: