2007/12/05

Conan - 2009

És igen, van remény! Akik nem szeretik Arnold Schwarzenegger munkásságát vagy a kardozós, fejezős fantasy filmeket, azok ne is olvassanak tovább!

Szóval Arnold karrierjét a Conan a barbár film indította el. Rober E. Howard neve a legtöbb embernek semmit sem mond, nem úgy, mint J. R. R. Tolkien. Tokient tarjuk a modern fantasy irodalom alapítójának, ami óriási tévedés. Igen, ő volt az, aki megalkotta az alapokat, amitől máig nem tud szabadulni a fantasy (orkok, törpék, elfek, sárkányok, régi alapító birodalmak, ősi gonosz, stb..), de Robert E. Howard volt, aki hatalmas ponyvaírói munkássága mellett megalkotta Conan, a kimériai karakterét.

A kettő film igazság szerint csak a karaktert és néhány főbb eseményt használt fel a Conan történetekből, egyesek szerint csapnivaló filmek, mások imádják őket. Nem egyszer láttam mindkettő részt és bizony vannak benne hibák bőven, de azt is el kell ismerni, hogy élvezetes és izgalmas fantasy alkotások. Ezért is örömteli a hír, hogy ismét fel akarják eleveníteni a történetet, a mostani pletykák szerint nem folytatás, hanem egy Robert E. Howardhoz sokkalta közelebb álló feldolgozást szeretnének. Alkotókról, szereplőkről semmi hír, csak az, hogy lesz! Úgy legyen!

Nincsenek megjegyzések: