2007/11/08

Sil van der Woerd - Egy független filmes

Sil van der Woerd oldalán található három rövidfilm. Mindegyik páratlan alkotás. Lenyűgöző képi és zenei világ, hihetetlenül fantáziadús látvány és merész, újszerű megoldások. Három filmecske, három siker. Túl sokat nem mondanék a fickóról, nyert díjakat, dolgozik, flessel, elolvashatod a hivatalos oldalon, a lényeg, a három alkotás.

SWIM - A születésről, az életről. Fantasztikus zenei aláfestéssel, visszafordított kickkel, rideg, hideg atmoszférával. Mesés, a legjobb alkotása a fickónak.
WORMS - Egy videóklipp Lolly Jane Blue énekesnőnek, hasonlóan merész megoldásokkal, extravagáns képpel és zenével. Néhol picit leül a hangulat, de aztán ismét összeáll és magával ragadja az embert.
DUET - Egy szitakötő és egy táncos. Prokofjev zenéje keveredik az elszabadult tört ritmusokkal. Megragadó képi világ, első alkotása Silnek.



Csak ízelítőnek raktam fel a SWIM-et, inkább kezd egyből a hivatalos oldallal, ott sokkalta jobb minőségben élvezheted ezt a remekművet. Jah, csak annyi, hogy fel kell raknod a köcsi Quicktime-ot, mert másképp nem hajlandó lejátszani a videókat. Én, aki irtózom e programtól nem bántam meg ezt a kényszeredett kompromisszumot.


Nincsenek megjegyzések: