2007/11/15

7

HÉTFŐ - Kedvenc dagadt macskánkkal ellentétben én nem utálom a hétfőt. Bár nem is rajongok érte. A hétvégi másnaposság, a felhőtlen bulizás élménye még aktívan él az emberben, amit a szürke hétköznapok lankadatlan sekélyessége és a mókuskerék megpróbál a lehető legjobban elfuckítani. A hétfő ettől függetlenül nem rossz nap, zh-ra legtöbbször nincs esély, sőt néha tök jó újra látni a kollégákat, osztálytársakat. Mindez persze attól is függ, hogy az embernek milyen a környezete. Ha olyan gőtékkel jár egy iskolába, mint én, akkor a helyzet lehet akár elkeserítő is.

KEDD - Áhhh, a helyzet csak fokozódik. A világon mindenhol úgy gondolják, hogy az emberek fizikai és lelki tűrőképessége a hét elején éri el zenitjét, így aztán megy a szopás ezerrel. Nincs mese, a hétfő csak a vihar előtti csend, ami irtózatos erővel tör ki a keddi napokon. Télvíz idején ilyen tipikus, "sötétben megyek, sötétben jövök" nap, napot csak az önkéntesen felvállalt börtönök ablakából lát az ember. Az általánosan fokozódó depressziót semmi sem tudja enyhíteni, sőt, ha jobban belegondolunk a helyzet csak rosszabb lesz, hiszen közeledik a csütörtök nevezetű szörnyeteg, de addig még ki kell bírni a szerdát.

SZERDA - Szerdai napokkal sincsen túl sok baj, alapvetően nem is lennének szarok, néha még sikerül is jó filmeket látni a tévében, de. De ott az a nyavalyás fáradtság, levertség, kimerültség. Rossz belegondolni, hogy holnap csütörtök lesz, ami nem szerda és nem hétfő, ráadásul nem is szép a neve, ellenben csúnya. Az órák is lassabban telnek, "Einstein was right, time is relative.", azt hiszed eltelt már egy fél nap és még csak félóránál tart az ember. Az igazi pokol, azonban csütörtökön érkezik.

CSÜTÖRTÖK - Inkább nem is mondom. Nehéz leírni, nehéz kibírni, Juda Ben Hur három évi gályarabsága egy napba sűrűsödik össze, az ember óráról órára, percről percre él, létezik. Megpróbálja túlélni azt a napot, amit el kéne törölni úgy, ahogy van. esetleg egy születésnapi buli az, ami fel tudja dobni a hangulatot, de az is max csak őrlángon éghet, mert napközben a tanárok és a főnökök kicsinálják az embert. Hazaérsz, megpróbálsz szocializálódni és csak egy kicsiny reménysugár van, amit el sem akarsz hinni, hogy még eljöhet egyszer a dicsőséges nap, amit úgy hívunk, hogy...

PÉNTEK! - Felkiálltójellel bezony! "Péntek", nevedet ódákba kell foglalni, himnuszokat zengjen a nép az ajkán a te dicső nevedben! A vihar eltűnik, gecizhetnek a tanárok, a főnökök, kollégák, semmi sem ronthatja el az ember kedvét. Próbálkozzanak csak, ígérjenek bármit hétfőre, az embert nem érdekli, mert ez a nap szent és sérthetetlen! Valahogy mindig sikerül öt tíz percet lecsalni belőle, aztán szabadulás, mintha most engedtek volna ki a börtönből. Hazaérsz, ledobod magad és a cuccaid, már jönnek is a telefonok, "Buli, színház, kocsmázás, alapozás, múzeum, mozi, kirándulás, stb.. Hol?, merre?, kik jönnek?, Oké, csá, akkor délután, este, holnap!" és már meg is van a hétvégi program. A pénteki bulik a legjobbak, nem kell törődni a szombat miatt, sok hely ingyenes is ilyenkor és a szombati "szombat, akkor kötelező buli" arcok sincsenek még az utcákon.

SZOMBAT - A lehető legrövidebben elröppenő nap. Lehetsz másnapos, dögölhetsz a tévé előtt, anyu süti a sütit, papa pipázik, nővér olvas. A szombat mindenre jó, bármit is csinálhatsz nem ronthatod el, mert egyszerűen ez a nap erre lett kitalálva. És kész. Minek mondjak róla még bármit is, hiszen tudjátok. Az esti bulival azonban vigyázni kell, mert jön...

VASÁRNAP - Hja. Ha a szombati buli vasárnap reggelig tart, akkor elcseszted. Alszol délutánig, aztán ennyi. Ha távkapcsolatban élsz, el van cseszve, mert mindig szar a búcsú vasárnap. Ha nem a városodban, faludban tanulsz, akkor is el van cseszve, utazhatsz megint. Ha meg csak simán éled az életed, akkor is el van cseszve, unalmas a tévé, unalmas a mise, unalmas a nap és ott az a rohadt érzés, ami baszogat, míg nem jön szemedre az álom. "Holnap ismét hétfő, basszameg..."

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

19:35-kor jegyezted be eme szösszenetet és én 19:39-kor hívtalak el holnap estére. Tévedsz a csütörtökkel kapcsolatban?! :)

Unknown írta...

A kivétel erősíti a szabályt komám!:)