2007/11/29

Sör, dal, bárd

Volt egy szöveges kalandjáték még a számítógépes játékok hőskorában, ami lehengerlő humorral és egy nagyképű, pofátlan bárddal hódította meg a kalandozni vágyók szívét. Ez volt a The Bard's Tale. Húsz év kellet a történet felélesztéshez. Sajnos ez is egy tipikusan olyan játék lett, ami baromi jól sikerült, de szinte senki sem játszott vele. Aki meg igen az oda meg vissza van tőle. Maga a játék okkal nem lett siker, sajnos elég primitív és még nehéz is hack and slash lett, de van néhány hatalmas pozitívuma, amit ma oly' hiányol mindenki. Humor, báj, hangulat, fordulatos történet, hangulat, humor, idióta párbeszédek, egy tenyérbemászó bárd, aki osztja az észt, humor és hangulat. Említettem már, hogy van benne humor? A történetben olyan szinten osztják, szivatják a bárdot, hogy az már példátlan. Még a mesélő is állandóan kotázza a nyomorultat az állandó beszólásaival. Persze bárdunk tökös gyerek, nem kell őt félteni. Visszaoszt mindenkit, olyan fricskák röpködnek a játékban, hogy néha majdnem lefordultam székről, mert annyira röhögtem. Szóval ez a játék erősen a történetre, a poénokra, a hangulatra épít, a többi részén meg túl lehet lépni, mert megéri.
No és persze a dalok. Mit érne egy játék, amiben egy bárd a főszereplő dalok, énekek, regék nélkül? Fantasztikus dallamok kísérik végig bárdunk csetléséit botlásait. Külön jó hír, hogy a rajongók szerencsére addig nyavajogtak, hogy a készítők teljesen ingyenesen letölthetővé tették az egész játék zenéjét, köztük minden idők legjobban sikerült kocsmai himnuszát, Charlie Mops ópuszát, a "Beer, beer, beer"-t!

...

Mi van? Ja, hogy nem ismered? Igazság szerint én is megijedtem volna magamtól, mert szinte orgazmikus örömhullámok futottam rajtam végig. Mindegy, aki ismeri, az már úgy is rákattintott a letöltésre. Aki meg nem, annak itt egy youtube videó a játékból, ahol elhangzik a fent már magasztalt dal, mindenki számára, aki szereti (élteti, imádja, fogyasztja) a SÖRT! Figyelitek a karaoke megoldást? Ha meg akarnád tanulni a szöveget, akkor itt a dalszöveg. Dalra!




"Beer Beer Beer

A long time ago, way back in history,
when all there was to drink was nothing but cups of tea.
Along came a man by the name of Charlie Mops,
and he invented a wonderful drink and he made it out of hops.

Hey!

He must have been an admiral a sultan or a king,
and to his praises we shall always sing.
Look what he has done for us he's filled us up with cheer!
Lord bless Charlie Mops, the man who invented beer beer beer, tiddly beer beer beer.

The Drunken Rat, the Aiken Drum, the Trowies Pub as well,
one thing you can be sure of, its Charlie's beer they sell.
So all ye lads a lasses at eleven O'clock ye stop
for five short seconds, remember Charlie Mops.
One, two, three, four, five...

Hey!

He must have been an admiral a sultan or a king,
and to his praises we shall always sing.
Look what he has done for us he's filled us up with cheer!
Lord bless Charlie Mops, the man who invented beer beer beer, tiddly beer beer beer.

A barrel of malt, A bushel of hops, you stir it around with a stick,
The kind of lubrication to make your engine tick.
Forty pints of wallop a day will keep away the quacks.
It's only eight pence ha'penny and one and six in tax
One, two, three, four, five...

Hey!

He must have been an admiral a sultan or a king,
and to his praises we shall always sing.
Look what he has done for us he's filled us up with cheer!
Lord bless Charlie Mops, the man who invented beer beer beer, tiddly beer beer beer, tiddly beer beer beer,

The Lord bless Charlie Mops!"

LINK:

The Bard's Tale official site

The Bard's Tale soundtrack

u.i.: A készítők nem sajnálták a humort a játék honlapjáról sem. Várd meg, amig betölti a kocsmai jelenetet, majd a karakterekre kattintva elérhetsz menüpontokat. A jobboldalon áll egy szőke bögyös pincérnő, akinél próbálkozzál... Háromszor... Aztán meglátod!:D

1 megjegyzés:

Koszta írta...

Hát jah, mit is lehet ehhez hozzáfűzni..?? A Bard's Tale valóban egy csak szerethető játék, m olyan humora van, ami feledteti az összes hiányosságait. Már az alapküldetés megadja a löketet, ugye..?:) A 3féle befejezés (melyek mindegyikétől legurulsz a székről nevettedben) pedig kárpótol azért, amiért a játék hamar "mészésgyaksz" stílusba vált, kevés változatossággal. Kegyetlen humor:).
A sörös dal pedig nagyon ott van a szeren..:)